Bussklubb 19
24Oct/13Off

Börja om efter varsel

Ekonomin är inte den bästa runt om i världen just nu, och så har det varit ett tag nu. Den egentliga krisen började 2009 och även om vi svenskar har klarat oss väldigt bra i jämförelse med andra länder såsom Grekland och Spanien, så är det många svenskar som har skadats av detta. Att bli av med arbetet är vanligt när det är problem i världsekonomin. Detta för att allting hör ihop och man påverkas. Dålig ekonomi leder till varsel, vilket är någonting som är hemskt för alla inblandade. En av de största varsel vi haft är nog då Saab las ner i samband med den ekonomiska krisen. 2009 varslade Saab 750 personer i Trollhättan, och det är otroligt många på en sådan liten ort.

När man utsetts för något sådan skakas hela ens värld till, och det kan vara svårt att komma på fötter igen efter. Inte nog med att ekonomin självklart påverkad är det psykiskt påfrestande att ha blivit ratad, och inte ha någonting att göra om dagarna. Men man ska hålla ut, för det är faktiskt inte omöjligt. Pengasituationen kan man oftast lösa med sparade pengar, eller om man tar ett sms lån i väntan på ett nytt arbete, för det kommer alltid nya jobb om man anstränger sig för att finna dessa! Det bästa är om man försöker se till uppsägningen som en nystart snarare än ett avslut. Om du är en av de som påverkas bör du ställa dig själv dessa frågor:

  • Kommer jag sakna jobbet? Om så, varför?
  • Vad är mitt drömjobb? Är det realistiskt?
  • Vad ska jag göra för att få mitt drömjobb?

Genom att arbeta med mål kan man enkelt armbåga sig fram i arbetslivet, och tids nog kommer du märka att varslet var det bästa som kunde hända dig. I en artikel här kan till exempel läsa om Alekks, som påverkades av en nedläggning och stod arbetslös. Detta gjorde att han istället tog sig till Stockholm, något som han alltid velat göra. Med andra ord: slutet gott, allting gott! Se till det ljusa i livet, så ska du se att allting går lite bättre.