Bussklubb 19
4Dec/12Off

En bra arbetsgivare

Att vara en bra arbetsgivare handlar om att ha en sund balans mellan makt och vänskap. Du får inte vara för hård, men inte heller för snäll. Sedan, det viktigaste som alla bör ha: viljan till att de anställda ska må bra och trivas.

Alla är vi olika, som det så klyschigt heter. Men så är även fallet i hur vi jobbar som ledare: på visas företag måste man mer ta i med hårdhandskarna och det finns ingen chans till att bli vän med sina anställda. Medan det på andra företag är en självklarhet att umgås på fritiden. Att känna av detta vart du bör lägga dig kan bara du göra. Till det finns det inga mallar. Men vad det däremot finns är en universal lag på att försöka få sina anställda att trivas så bra som möjligt. Viktigt att inkludera och vara lyhörd – för egentligen, vad är du utan dina anställda?

Bjud in till fest

Något som aldrig kan gå fel är att välkomna företaget till fest. Genom att anordna en fest och även tänka på att de anställda ska få ut något de kan bära med sig, och inte bara förtära, är en positiv gest. Klicka dig vidare på länken http://www.letstalkabout.se/index.php/underhallare för att komma till detta företag som helt fokuserar på att underhålla och informera med talare som brinner för sitt yrke eller det som de ska tala om. Här kan du hitta underhållare som Fredrik Lindström och Karin Adelsköld, några som definitivt får de anställda att minnas kvällen länge. Att bjuda in någon som kan tala om den bransch ni jobbar inom kan bidra till nya insikter och till en ny och fräsch jobbanda.

Dessa karaktärer är som gjorda för julfesten, nyårsfesten, sommarfesten eller varför inte inviga det nya kontoret med en brakfest där Johan Rehnborg kommer in och får alla att tappa andan?

Skratta till Betnér och dansa till Zalmerlöw

Men över hundratals människor som står till ditt fröfogande kan det bara bli bra. The sky´s the limit. Tänk alla gånger du sett Allsång på Skansen eller Stand-up, och nu ha en egen fest där dessa personer är mittpunkten. Att bjuda in en lite mer ”allvarlig” personlighet funkar även fint om man vill ha den vinkeln på festen.

De populäraste arbetsgivarna

Om du vill få koll på vad ungdomen idag anser vara de mest eftertraktade arbetsgivarna och med det få inspiration och se hur de jobbar och ta efter, kan du läsa listan nedan, och även klicka dig vidare på denna länk för att läsa hela artikeln och hela listan från civilekonomer, civilingenjörer samt jurister. Du ska alltid se till ditt eget företags visioner och mål, men det är inte fel att blicka utåt för att se hur andra företag jobbar och vad det är som gör dem så bra.

Civilingenjörer

1 (1) Google
2 (3) Ikea
3 (4) Ericsson
4 (5) Vattenfall
5 (2) ABB

Civilekonomer

1 (1) Ikea
2 (2) Google
3 (3) Hennes&Mauritz
4 (4) Ernst & Young
5 (7) Pwc

Jurister

1 (1) Utrikesdepartementet
2 (6) EU-kommissionen
3 (2) Domstolsväsendet (notariattjänstgöring)
4 (4) Mannheimer Swartling
5 (3) Åklagarmyndigheten