Bussklubb 19
17Nov/15Off

En lyckad konferens

De flesta företag anordnar någon gång då och då en konferens. För att konferensen ska bli lyckad och få folk att vilja delta är det superviktigt att man bokar bra och intressanta föreläsare. Det gäller också att konferensen hålls på en bra plats.

På norran.se kan man läsa om att Fredrik Reinfeldt kommer att vara toppnamnet på en konferens i Skellefteå. På grund av att han ska vara på plats har intresset för konferensen blivit stort och 350 deltagare kommer att vara på konferensen. De som anordnat konferensen säger att de är väldigt nöjda och stolta över att de kunnat få ett så stort namn till konferensen och att detta gjort att intresset för konferensen blivit större. Dessutom var moderatorn under konferensen programledaren André Pops, vilket tros ha gjort konferensen mycket mer lyckad.

Toppnamn lockade till Sverige9431786-trade-union-advisory-committee-meeting

Att få duktiga och intressanta människor att föreläsa på en konferens är nästan A och O för att få många människor att vilja delta. I Sydsvenskan kan man läsa om ett annat tillfälle när riktiga toppnamn föreläste och konferensen blev en succé. Den här gången handlade det om en IT-konferens där föreläsare från bland annat Microsoft och Spotify var på plats. De kända föreläsarna gjorde till och med att folk från andra länder reste till Sverige för att delta i konferensen.

Platsen är viktig

Även om föreläsare är det viktigaste på konferensen, är det nästan lite viktigt att välja rätt plats för konferensen. Om man verkligen vill att företaget ska få komma bort ett tag och verkligen fokusera på konferensen kan man ha konferens i skärgården. En del väljer till och med att åka utomlands på konferensresa. För ett par år sedan kunde en konferensresa utomlands nästan bli billigare än en i Sverige, som man kan läsa om här. Men i dagsläget finns så pass många fina konferensanläggningar i Sverige att man knappast tjänar på att åka utomlands. Dessutom har många företag fått motta en hel del kritik för att de sprättat en massa pengar på att åka på lyxiga konferensresor utomlands.