Bussklubb 19
11Jan/16Off

Män överdriver prestation

Känner du en man med ett fullspäckat schema? Då kan han överdriva. Det menar i alla fall forskare 1558323-the-businessman-on-the-workplace (1)som nu presenterar en studie vilken visar på att allt fler, ofta män, överdriver hur mycket de gör på jobbet:

Särskilt män visar sig överdriva den tid de arbetar, visar rapporten där forskaren Erin Read har närstuderat arbetsförhållandena på en konsultfirma. Read intervjuade över 100 medarbetare vid företaget, fick se chefernas bedömning om deras insatser och andra dokument om medarbetarna på företaget. Hon tecknar en bild av ett företag där de anställda förväntas ställa upp och vara tillgängliga i stort sett jämt. De som levde upp till den bilden fick beröm och en god löneutveckling.

Det är en orättvis upptäckt, men även mänsklig. Att visa på en god yta har alltid gett mer än för den som arbetar hårt utan att skrika ut det, tyvärr. Där gäller det för chefen att gå in och visa på att hen ser den som arbetar hårt, även fast hen inte har behovet att skrika ut det.

Trivas på kontoret

När det blir en sådan uppdelning, att visa får fördelar för att det ser ut som de arbetar mycket trots att det inte är så, blir det lätt en viss irritation på arbetsplatsen. Det är någonting som alla arbetsgivare bör undvika till största mån. Enligt Veckans affärer är lyckliga företag de som är mest framgångsrika. Vidare berättar man att lyckliga medarbetare är någonting man får genom att bland annat berömma sina kollegor och varje morgon hälsa på samtliga medarbetare för att sprida glädje.

En viktig detalj som även framgår är vikten av kontorets atmosfär, vilket påverkas av bland annat inredningsdetaljer och dylik. Exempelvis är Feng Shui någonting som många väljer att inreda efter hemma, men på kontoret är det inte riktigt samma sak. Många tror dessutom att det inte går att kombinera billigt kontorsmaterial med snygg kontorsinredning, men så är det verkligen inte. Genom att handla sina produkter till kontoret på nätet går det ofta att få ner priserna ordentligt. Dessutom kan en i och med det också få ett större utbud en om man går till en fysisk affär.

Några saker att tänka på när du ska inreda enligt feng shui på arbetsplatsen:

  • När man arbetar ska man alltid ha en vägg bakom sig och ansiktet vänt mot dörren. Väggen ger en nämligen en känsla av trygghet.
  • Välj inspirerande tavlor, det kan vara olika från person till person vad det innebär.
  • Undvik tunga lampor bakom ryggen eller hänglampor över skrivbordet.
  • Försök alltid att ha saker i pärmar, mappar och lådor.