Bussklubb 19
3Dec/15Off

Många pluggar utomlands till läkare

Nu väljer vi inte bara att åka utomlands för att sola, bada och att njuta av nya intryck utan vi väljer att i allt högre grad att även plugga utomlands. Vad man ser är att allt fler läkarstudenter väljer att plugga utomlands och att det främst är Polen som man väljer att rikta in sig på. 

3676315-portrait-of-a-young-male-doctor-holding-a-stethoscopeI en bra artikel från dn.se går det att läsa att allt fler läkarstudenter väljer att studera utomlands, mer än en fjärdedel och för svenska studenter så väljer de helst att studera i Polen. Mycket har att göra med att de svenska utbildningarna är otroligt svåra att komma in på. Att man har högsta betyg i allt ger inte en garanterad plats och att många väljer att studera utomlands för att sedan komma hem ser Läkarförbundet som ett stort problem.

"Det är fel att vi låter andra länder utbilda våra läkare. En läkarutbildning kostar mycket och dessutom behöver länderna ofta sina läkare själva."

Utbildning med hög nivå

Många länder har utbildningar av mycket hög nivå och för fler personer så har de fått rekommendationer om att de bör studera utomlands på ett visst universitet. Och det är enklare än vad man tror: Finn ett passande universitet, ha rätt kompetens och sist men inte minst finns medicinska intyg där du kan få den information och hjälp för rätt intyg som krävs för att få studera utomlands. Så, för alla där ett kall finns så finns det utvägar för att uppnå drömmen.