Bussklubb 19
22Mar/13Off

När kunderna kommer på besök

Det är viktigt att vi trivs på jobbet. Trivs vi så gör vi vårt bästa och då blir resultatet bättre. Men, när arbetsplatsen blir till ett dagis så blir det svårt att koncentrera sig och det blir även stökigare. Detta är ingen man tänker på då man blir van med det. Men när det kommer kunder gäller det att man visar upp sig från sin bästa sida och då ska det inte vara överfulla papperskorgar på toaletten eller andra saker som får kunderna att ifrågasätta företaget.

  • Inför städgrupper som byts dagligen och under denna dag får de se till så kök och toaletten ser bra och respektabla ut. Samt att de tar hand om alla sopor som eventuellt ska slängas.
  • Har ni blommor? Se då till att ge dem vatten och ta hand om dem. Levande blommor gör både mycket för trivseln och även för luften i kontorslokalen.
  • Tänk även på om ni har mycket broschyrer att använda er av ett snyggt broschyrställ för att visa upp det ni gjort eller säljer på ett bra sätt.

Kontorslandskapet

Det är väldigt populärt att sitta i öppna kontorslandskap. Men tänk på att det kan störa medarbetare med koncentrationen. Men även om det dyker upp kunder så gäller det att tänka till en extra gång på vad som sägs. Därav är det ännu viktigare att ha bra mötesrum som kunderna kan gå in i och inte känna att luften blir dålig eller att det inte finns någon plats. Ja, det finns mycket att tänka på när det kommer till att göra det bästa för sina kunder och sina medarbetare. Men gillar man företaget finns det många bra knep att ta till.