Bussklubb 19
11May/18Off

Personlig utveckling på arbetsplatsen

Det talas ofta om personlig utveckling när man talar om arbetsplatser idag. Med det menar man att ett företag ser till dina egenskaper och speciella förutsättningar och skräddarsyr en karriär åt dig inom företaget. Många arbetsgivare missar denna otroligt viktiga del i en arbetsprocess, vilket ofta resulterar i en hög anställningsomsättning. Idag är vi mer kräsna än förut och vill gärna göra karriär inom ett företag.

Idag räknar man inte längre med att en persons utbildning kommer leda till ett jobb inom exakt samma sektor. I en så pass ombytlig värld som vi har idag ser man hellre till personliga egenskaper, och det börjar bli vanligare att företag erbjuder kompetensutveckling åt sin personal för att forma de anställda efter företagets framtidsbehov. På http://www.sectoralarm.se/jobb/ erbjuder de exempelvis en utbildning för alla nyanställda, den skräddarsys efter dina kompetenser.

Vi väljer vår arbetsgivare

När vi står inför en arbetsintervju är det många som blir nervösa. Hur jag väljer att presentera mig själv, har vi hört, kan vara avgörande. Bara det första handslaget skvallrar om vad vi är för typer av människor. Någonstans i bakhuvudet känner vi till kraven arbetsgivaren har på dig: du ska vara lyhörd, initiativrik; du ska vara en god kommunikatör, du ska kunna anpassa dig till nya arbetsuppgifter och du ska vara samarbetsvillig (läs mer om det här).

Men kanske har bördan börjat lättas hos den som ska bli anställd. För visst är det också så att vi vill jobba på ett företag som skänker oss glädje och personlig utveckling? Stillastående arbetsplatser har ofta problem med hög personalomsättning, och få vill arbeta på en plats där man inte erbjuds någon form av utveckling längre. I upphandling24.se formuleras det: ”Jag väljer den arbetsgivare som har mest att erbjuda”.

Karriär viktigare än pengar?

Vi väljer en arbetsgivare som vi tror kan hjälpa oss att vidareutvecklas som arbetskraft. Speciellt i en tid av automatisering, där folk är rädda för att just deras arbetsuppgifter försvinner och ersätts med AI. Visst är det just så det skapas en brytpunkt när de anställda tar för sig mer, och förväntar sig mer, av sin arbetsgivare. Norran.se betonar också att arbetstagare gärna ser till att hamna på en internationell arbetsplats, där det finns möjligheter till miljöombyten. Vi arbetar inte längre för levebrödet, men vi tillbringar mycket av vår tid på arbetsplatserna. Därför är det så pass viktigt att vi erbjuda en stimulerande arbetsplats, för att få de anställda att trivas.

Kanske har det att göra med att vi har blivit så otroligt karriärsfokuserade. Därför vill vi gärna bli utsatta för nya arbetsuppgifter med jämna mellanrum. Vi vill helt enkelt inte vara utbytbara på samma sätt som vi kunde förut. Att hamna på ett företag som ser till ens kvaliteter och ser till att kommunicera att man är en viktig tillgång är otroligt spännande och utvecklande. Framtidens karriärval kommer formas av dessa krav och arbetsgivare som bemöter kraven kommer vinna konkurrensfördelar.